ВАЖНИ ЛИНКОВИ
*ОБАВЕШТЕЊА
за родитеље, ученике и наставнике*

(КЛИКНИ ОВДЕ)

ПРОМОЦИЈА ДУАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА (КЛИКНИ ОВДЕ)РАСПОРЕД НАСТАВЕ (РТС 3)

за актуелну недељуРТС ПЛАНЕТА
- Праћење наставе уживоpedagog.rs - Пружање психолошке саветодавне подршке ученицима, родитељима и запосленима у установама образовања и васпитањаШколска библиотека (погледај више...)

Наша Фејсбук страница
Наш YouTube канал
Календар
Септембар 2021
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930


Анкета
Да ли Вам се допада школски сајт?

Допада ми се
Не допада ми се
Нисам сигуран/на


Резултати
Администрација


О школи

      
По попису из 1910. године у Шетоњу је радила школа са два учитеља, један од њих је био отац хероја чије име носи школа, Мирослава Букумировића Букума.
                До изградње новог школског објекта 1962. године школа је радила у старој школској згради на улазу у село, у близини цркве. Школа је била четвороразредна, а предметну наставу ученици су похађали у Великом Лаолу. Преласком у нову школску зграду настао је нов начин њеног рада и организовања и повезивања са друштвеном средином. Школа постаје централна са издвојеним одељењима у Везичеву, Ждрелу и Ћовдину, у којима се организује рад са децом од припремног до четвртог разреда. Вишу наставу, ученици из ових насеља и неки ученици из Бусура похађају у Шетоњу.

Школа се данас налази у центру Шетоња. Повезана је мрежом улица тако да је доступна ученицима који живе у кућама које су удаљене од школе. Аутобуском линијом повезано је са Петровцем, а та иста линија повезује и подручна одељења-села, што омогућује ученицима да користе аутобуски превоз до школе.

 Школа постоји 175 година. Настава се одвија у матичној школи (у једној смени) и издвојеним одељењима која се налазе у местима: Ждрело, Ћовдин и Везичево. Школски објекат датира од 1962. године уз доградњу другог дела зграде 1979.године.
              
Основна школа „Мирослав Букумировић-Букум“ броји 208 ученика од првог до осмог разреда. У Матичној школи наставу похађа 155 ученика, а у издвојеним одељењима 53 ученика.